PLEJE AF SMYKKER OG URE

Alle smykker skal vedligeholdes, pudses, renses, rhodineres osv.... jo mere man passer på sine smykker, jo længere holder de...

Fælles for både ure og smykker er, at man ikke må sove med dem på, tag dem af ved bad, når du dyrker sport, laver fysisk arbejde og ved hånd vask.

Undgå parfumer, cremer og lignende på dine smykker.

Guld:
Guldsmykker slides med tiden og 8 karat smykker er mest udsatte for forandring. Dine guldsmykker skal pudses op en gang imellem og den kan din guldsmed hjælpe dig med.

Hvidguld:
Er rhodineret og den overflade vil alt efter brug blive slidt af, og ringen skal rhoderes op ved en guldsmed.

Sølv:
Sølvsmykker kan oxidere, og syren fra sved og fra visse typer medicin, og i varme perioder gøre smykkerne sorte. Rengør derfor jævnligt dine smykker med en imprægneret pudseklud.


Forgyldt/sort ruthenium:
Er er overfladebehandling som med tiden slides af. Alle overfaldebehandlede smykker skal bruges med omtane for at bevare farve og glans.


Perler/perlekæder:
Perler er et organisk materiale, som suger til sig. Brug jævnligt en blød klud til at fjerne urenheder. Perler tåler ikke parfume, hårlak osv., samt visse typer af medicin der udskilles gennem huden. Snoren som perlerne er trukket på kan også blive mør, så den skal også efterses og trækkes om en gang imellem.

Guldsmedforeningen har lavet en lille guide, som både fortæller lidt om sten, perler og diamanter og om vedligeholdelse og rengøring.

Vil du se hvad smykker symboliserer ? Klik her !

Vil du se urenes ordborg ? Klik her !

Lidt om farvede sten - Klik her !

Diamantens betydning - Klik her !

Eller vil du se hele guiden ? Så klik her !

Har du spørgsmål til os ? Så skriv endelig til os på info@fangels.dk