Blog

Arne Jacobsen ure

Arne Jacobsen evergold armbåndsur

Arne Jacobsen urene er sande designklassere og der er kommet nye farver til. Se det smukke evergold ur i en lækker grøn farve skive og som findes i både stålfarve og i guldbelagt farve. De lækre ved Arne Jacobsens ure er at de nu er kommet med easy release lås på alle remme og lænker. Det betyder at du nemt kan klikke remmen eller lænken af og skifte til en anden farve læderrem, eller måske sætte den lækre åbne bøjle på dit ur. 

Flere af urene er unisex ure og kan bestemt også bruges af mænd, derfor er der lavet kraftige lænker som med et snup tag kan sættes på uret og har du dage hvor du hellere vil have en læderrem på, ja så skifter du bare selv nemt og enkelt mellem remmene.

CITY HALL urene er designet i 1956 og er oprindeligt designet til Rødovre rådhus.

ROMAN urene er fra 1942 og blev oprindelig tegnet til Aarhus rådhus og selve bygningen er tegnet sammen med Erik Møller..

BANKERS er designet til Nationalbanken i 1961 og det hænger i forhallen. Bygningen stod dog først færdig syv år efter hans død.

Den berømt designer og arkitekt har sat dybe aftryk i store dele af landet med sine imponerende designs og hans ure lever videre på smukkeste vis og med en skøn fornyelse i og med der både findes bøjle remme, flettede metal remme, læderremme og lænker.

Heiring Multisize armbånd

Heiring multisize armbånd

Hering er et dansk smykkehus, som kan noget som de færreste kan. De kan skabe unikke smykker som er håndlavet i Danmark med stor personlighed. De mener at smykker skal tale for sig selv og et godt design kræver et godt håndværk. Heiring er en familiedrevet virksomhed som producerer bæredygtige smykker til både mænd og kvinder.

Du har måske allerede stødt på deres sidste nyskabelse - multisize armbåndene! Det er et armbånd som findes i både sølv og forgyldt og hvor selve toppen er låsen, og den fås i mange forskellige udgaver, lige fra perler til sten og kæder. Du kan nemt selv lige skifte rundt i låsene og tilpasse armbåndet til dit daglige outfit.

De skønne armbånd passer perfekt ind i mange af Heirings andre smykkeserier, som tit er noget med ægte sten eller ferskvandsperler. De er også meget kendte for deres Feather smykke serie, som også efterhånden både er øreringe, halskæde, armbånd og fingerringe.

Lyserøde margueritter fra Lund Copenhagen

Lyserøde margueritter fra Lund

De er svært at stå for de helt nye margueritter fra Lund Copenhagen. Nyeste kollektion er med lyserøde og hvide margueritter i en smuk kombination og er selvfølgelig kommet i både halskæde, armbånd og i 2 forskellige slags øreringe.

Margueritten er en af de mest populære blomster i smykkeverden, og hvad er bedre end blomster der holder evigt hvis man passer godt på dem.

Smykkerne er til alle aldre lige fra barnedåben, til konfirmanden til den voksne kvinde, og er elsket af alle.

Hos Fangels er vi heldig at være forhandler af de orginale margueritter fra Lund, og vi har et kæmpe udvalg - både online og i vores fysiske butik. Når du handler hos os tilbyder vi bytteservice over hele Danmark og vi har altid gratis levering.

Mads Z rainbow smykker

Det hele startede med den populære LUXURY RAINBOW ring i 14 kt guld med brillantslebne ædelsten i alle regnbuens farver.

Siden har det udviklet sig til en hel serie af eksklusive smykker med de smukke farverige ædelsten. 
Der er øreringe i flere udgaver, både ørehængere, ørestikker og creoler. Der er et armbånd, en halskæde og et vedhæng, hvor man kan tilkøbe en kæde. De er alle sammen prydet med de smukke ædelsten i alle regnbuens farver.

I den smukke LUXURY RAINBOW ring finder du ædelsten som: Ametyst, Ceylon safir, citrin, London blue topas, light Swiss topas, peridot, pink safir, pink turmalin, rubin, blå safir og gul safir. 

Man kan også finde ringen, vedhænget og et par øreringe i en lyserød udgave med ædelstenene: Ametyst, pink turmalin, pink safir og rubin.
De findes selvfølgelig også i en blå udgave med disse ædelsten: Ceylon safir, London blue topas, light Swiss blue topas, safir og sky blue topas.

Nogle af smykkerne laves også i hvidguld. Hos os kan du købe Den klassiske RAINBOW ring i hvidguld, den koster en smule mere end i rødguld men er også super smuk.

 

Sådan passer du godt på dine LUXURY RAINBOW smykker:

Alle smykker bliver slidt med tiden, men jo bedre du passer på dem, jo længere holder de sig pæne.

De skal vedligeholdes, pudses og renses løbende. Du passer bedst på dine smykker ved at tage dem af når du sover, bader, træner og laver fysisk arbejde. 
Med ringen skal du være særlig opmærksom på, at stenene ikke kan tåle, at du løfter tunge ting, hvor du risikerer at knuse stenene. 
Bær aldrig dine smykker i svømmehallen eller i en pool, da kloret kan ødelægge smykkerne, hvilket ville være super ærgeligt. 

Pernille Corydon 15 års jubilæumssmykker

Pernille Corydon fejrer sit 15-års jubilæum som smykkedesigner med en ny kollektion med smukke, tidsløse designs. Kollektionen tager os  tilbage til begyndelsen og er fuld af dejlige minder. 
Hun har genskabt nogle af de mest populære klassikkere med et tvist, for at give dem nyt liv.  

De blå sten i Dream Catcher serien afspejler den blå himmel og fortæller en smuk kærlighedshistorie om at turde følge sine drømme og stole på sin indre følelse. Grib dine drømme og lad dem være din guide. Den vej har Pernille selv fulgt de sidste 15 år, hvor hun har skabt smukke og originale smykker til stor glæde for os alle. 

Udover at finde inspiration i vores vidunderlige natur, er Pernille også meget optaget af de smukke former der gemmer sig overalt omkring os. Hun er især inspireret af de bløde, runde og geometriske former, der har været med hende siden det allerførste smykke blev skabt. Inspirationen herfra ses også i de smukke og klassiske Vienna Creoles og i Vintage- og Vega-serien.

En anden nyhed er den smukke Double Twisted Necklace, som ses på billedet herunder.
Double Twisted-serien er en nyfortolkning af de klassiske og enkle twisted-smykker, som Pernille lancerede tilbage i 2012. Inspirationen til klassikeren fik hun på en af sine mange rejser til Bangkok. Halskæden findes både i sølv og forgyldt sølv, og den er produceret med certificeret genbrugssølv ligesom mange af hendes andre smykker er. 

Perler, perler, perler...

Ferskvandsperler og kulturperler

Perler er smukke, blanke og fulde af liv. De er et af naturens største vidundere, og har været brugt til smykker i årtusinder. 

Der findes mange forskellige perler og i alle prisklasser. Runde, barokke, små og store perler. Der er lidt til enhver smag. 

De mest almindelige perler i Danmark er kulturperler og ferskvandsperler, og deres pris afhænger af størrelse, form, farve, glans og overfladens jævnhed.

Kulturperler dyrkes i saltvand i muslinger efter et menneskeligt indgreb. Der sættes en lille fremmedlegeme ind i muslingen, som herefter lever 18 måneder i havet under observation og møjsommelig pleje, mens den danner ny perlemor om legemet. 

Ferskvandsperler dyrkes ved, at der indsættes små stykker væv fra en anden musling, som "generer" muslingen, der så i forsvar indkapsler disse vævstykker i perlemor. Hver ferskvandsmusling kan danne mange perler af gangen, hvilket gør ferskvandsperler billigere end kulturperler.

Perlerne dyrkes på perlefarme og uanset hvor på kloden vi dyrker kulturperler i saltvand, er et rent havmiljø alfa omega. Passer vi ikke på vores have, kan vi altså ikke dyrke perler. 

Vær opmærksom på, at perler er et organisk materiale, der suger til sig. Brug derfor jævnligt en blød klud til at fjerne rester af sved og andre urenheder på perlerne. De kan ikke tåle creme, parfume eller andre kemikalier. Man siger også at perle kan "dø". De har bedst af at blive brugt jævnligt, hvis de blot ligger i en skuffe og ikke er jævnligt i berøring med huden, bliver de matte og mister deres glans.  

Perler kender ingen alder og er blevet meget populære både blandt mænd og kvinder. Vi har mange perlesmykker at vælge imellem, se f.eks. vores udvalg af perleøreringe her.

 

 

 

 

 

 

 

Sådan fungerer vores bytteservice

Bytteservice hos Fangels

Køb varen i én butik og byt den i en af de mange andre, der er med i den landsdækkende bytteservice.  

Vær helt tryg, når du køber gaven til den, du holder af.

Fangels.dk er med i en landsdækkende bytteservice, som betyder, at du i mere end 300 butikker landet over kan bytte din vare, når den er forsynet med et byttemærke fra Danske Urmagere og Guldsmedes bytteservice.

Skulle smykket eller uret mod forventning ikke falde i modtagerens smag, så kan det altså byttes i hele landet. Det er trygt, nemt og fleksibelt.

Varen kan byttes inden for 30 dage efter den købsdato, der står skrevet på byttemærket. 

Du kan bytte varen til den pris, der oprindeligt er givet for den - d.v.s. prisen efter eventuel rabat. Varen kan enten byttes til en anden, eller du kan få et tilgodebevis, som du kan bruge i den forretning, du har valgt at bytte i. Pengene gives altså ikke retur. 

 

Hvornår kan du få byttet din vare i en anden butik:

  • Når den er forsynet med Danske Guldsmede og Urmageres byttemærkat.
  • Hvis den ikke er defekt.
  • Når emballagen ikke er beskadiget.

 

Hvis du er i tvivl eller vil høre mere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Sådan passer du bedst på dine guld smykker

Smykker fra Mads Z

Alle smykker skal vedligeholdes, pudses, renses, rhodineres osv.... jo mere man passer på sine smykker, jo længere holder de...

Fælles for både ure og smykker er, at man ikke må sove med dem på - hverken du eller dine smykker har gavn af at være sammen om natten.

Tag dem altid af når du vasker hænder, går i bad, dyrker sport, og når du laver fysisk arbejde.

Bær aldrig dine smykker i svømmehallen eller i en pool, da kloret kan ødelægge smykkerne.

Undgå parfumer, cremer og lignende på dine smykker.

Guld:

Guldsmykker slides med tiden og 8 karat smykker er mest udsatte for forandring. Dine guldsmykker skal pudses op en gang imellem, og det kan din guldsmed hjælpe dig med.

Hvidguld:

Hvidguld er rhodineret, da materialet i sig selv ikke har nogen glans, den rhodinerede overflade vil alt efter brug blive slidt af med tiden. Du kan altid få ringen rhodineret op hos din guldsmed, så bliver den som ny igen.

Sølv:

Sølvsmykker kan oxidere, og syren fra sved og fra visse typer medicin samt varme perioder kan gøre smykkerne sorte. Rengør derfor jævnligt dine smykker med en imprægneret pudseklud. Bruger du ikke dine sølvsmykker så tit opbevares de aller bedst i en lufttæt pose, så slipper du for, at de anløber og er altid fine når du skal bruge dem.

Forgyldt/sort ruthenium:

Er en overfladebehandling som med tiden slides af. Alle overfladebehandlede smykker skal bruges med omtanke for at bevare farve og glans.

Perler/perlekæder:

Perler er et organisk materiale, som suger til sig. Brug jævnligt en blød klud til at fjerne urenheder. Perler tåler ikke parfume, hårlak osv., samt visse typer af medicin der udskilles gennem huden. Snoren som perlerne er trukket på kan også blive mør, så den skal også efterses og trækkes om en gang imellem. Det kan vi sagtens hjælpe dig med, så der skal du endelig bare komme ind til os.

 

Guldsmedforeningen har lavet en lille guide, som både fortæller lidt om sten, perler og diamanter og om vedligeholdelse og rengøring.

Vil du se hvad smykker symboliserer?

Værd at vide om perler?

Værd at vide om guld?

Værd at vide om sølv?

Vil du se urenes ordborg?

Lidt om farvede sten !

Diamantens betydning - Klik her !

 

Eller vil du se hele guiden om hvordan du passer allerbedst på dine smykker?

Har du spørgsmål til os ? Så skriv endelig til os på [email protected]

Hvordan man kan se om et ur er vandtæt?

Vandtæt ur eller ikke?

Man kan ikke altid lige se på et ur, om det er vandtæt, man skal derimod aflæse hvad der står af ATM på uret. ATM betyder atmosfærisk tryk og det svarer til det tryk, der er i vandet.

Hvis der på et ur står 3ATM kan det kun klare lidt regnskyld og vandstænk, du må absolut ikke bade med det. Ved 5 ATM kan det tåle meget let svømning på meget lavt vand og vil du have et ur du kan bade og svømme med, så skal der altså stå mindst 10 ATM på dit ur.

Jo ældre uret er og jo flere gange det har været åbnet ved eventuelle batteri skift, skal man passe på ved badning. Når der skiftes batteri skal man også sørge for pakningerne bliver fedtet og evt. skiftet ud.

Bruger du dit vandtætte ur i saltvand, skal du huske at skylle det godt når du kommer op, og det skal være i ferskvand. Uret har også bedst af ikke at blive udsat for alt for meget sand.

Ure der er vandtætte til 10 ATM er vandtætte til badning og svømning i længere tid, men har uret læderrem må du selvfølgelig ikke bade med det, for det kan læderet ikke tåle. En læderrem holder i forvejen ikke evigt, man siger ca et års tid holder en læderrem og så skal man påregne udskiftning - men det er en helt anden snak.

Top 5 gaveidéer til barnedåben

Barnedåbsgaver

Sparebøsse

En sparebøsse er en fin gave til både drenge og piger. De findes i forskellige motiver: en sød elefant med lyseblå eller lyserøde ører, en brandbil eller traktor til drengen eller en prinsessebamse til pigen. De fås i blank chrom, der ikke anløber med tiden, eller fortinnet, som heller ikke skal pudses! Som en ekstra detalje, kan sparebøssen graveres med f.eks. barnets navn.

Dåbsrør

Et dåbsrør er et fint rør, hvor man kan lægge en dåbsattest ind i, så den ikke ligger og bliver krøllet i skuffen. Det fås i både chrom eller fortinnet, hvilket vil sige, at det aldrig skal pudses. På dåbsrøret er der plads til gravering af navn og dato. Datoen kan enten være dåbsdatoen eller fødselsdatoen. Se vores dåbsrør her.

Dagmarkors

Dagmarkorset er mest brugt til piger. Det er en fin gave til enten barnedåb eller konfirmation. Dagmarkorset findes både som armbånd, øreringe eller vedhæng til halskæde. Det fås i 8 karat eller 14 karat guld og i sølv eller forgyldt sølv. Vedhænget findes i forskellige størrelser og med eller uden fadervor indgraveret på bagsiden.

Bestik

Et bestiksæt i rustfri stål kan både drenge og piger få god gavn af. Et sæt består af fire dele og nogle med en lille bamse ved siden af. De findes med mange forskellige motiver bl.a. bamser, hjerter, kæledyr, HC Andersen 4 eventyr eller små ænder. For at gøre gaven mere personlig, kan der graveres barnets navn på bagsiden af bestikdelene.

Flag

Vi har flag i mange forskellige størrelser fra Piet Hein og Nordahl Andersen. Nogle med dåbsfod og andre blanke med plads til gravering. Et flag kan gives ved mange lejligheder: dåb, konfirmation, fødselsdag eller eksamen. Mange tager flaget frem hvert år til sin fødselsdag, så det er virkelig en gave for livet. Vil du se alle vores fine flag som du kan købe online?